Dodik: Milanović pola dana partizan, a pola ustaša

Stavovi lidera SDP Zorana Milanovića o Srbiji i Srbima brišu iluziju da u Hrvatskoj postoji razlika između “levice”i “desnice”, izjavio je danas predsednik Republike Srpske Milorad Dodik.

“Milanović je po više osnova iskompleksiran političar i čovek. Živi pod teretom imena koje neodoljivo ”miriše” na srpsko, gubi izbore a ne shvata zašto. Milanović pola dana živi kao partizan, a pola kao ustaša, i kao većina političara sa hrvatske scene vuče viševekovni kompleks od Srba”, rekao je Dodik, preneli su banjalučki mediji.

Dodik smatra da ta vrsta šizofrenije u političkom delovanju eskalira u jednoj ovako jadnoj salvi uvreda, koje su samo izraz Milanoviće svekolike nemoći.

Ocenio je da je Milanović ispao smešan tip, kada se na sve što je rekao pogleda sa distance od dva dana.

“U svemu može da profitira samo Tompson. Sad može da očekuje poziv da gostuje i na predizbornim skupovima hrvatske antifašističke levice”, rekao je Dodik komentarišući uvredljive i nerimerene izjave Milanovića na račun Srbije Srba i BiH, koje su naišle na osudu zvaničnika, javnosti i medija u celom regionu.

Milanović je te stavove izneo u utora u razgovoru sa hrvatskim braniteljima, koji su samo dan ranije od hrvatske predsednice Kolinde Grabar Kitarović tražili da im ugovori sastanak sa srpskim premijerom Aleksandrom Včićem kako bi zaočeli dijalog o smirivanju tenzija i rešenju otvorenih pitanja u srpsko-hrvatskim odnosima.

(Tanjug)

Ostavite komentar