U trendu

Dodik nastavlja da deli srpski narod u RS

Savez za promene danas je najoštije osudio, kako je navedeno, primitivizam i brutalnost predsednika Republike Srpske Milorada Dodika, koje je on pokazao prema opoziciji u RS i srpskim predstavnicima u zajedničkim organima BiH, ali i prema građanima RS koje je nazvao neradnicima.

„Gnev i mržnja koju je pokazao u vreme najvećeg hrišćanskog praznika Božića i Dana RS samo je potvrda da predsedniku RS Miloradu Dodiku ništa nije sveto. Umesto da bude ujedinitelj i da radi u interesu jačanja RS, onako kako nalaže Ustav, Milorad Dodik nastavlja da deli srpski narod i RS“, navedeno je u saopštenju.

Dodik je sinoć u emisiji banjalučke Alternativne televizije „1 na 1“ ponovo optužio Savez za promene za izdaju i rad na stvaranju unitarne BiH.

Rekao je i da u RS ima ponuda za posao, ali da građani i nisu baš spremni da rade.

Savez za promene je dalje izrazio žaljenje što se na čelu RS nalazi „čovek koji se poistovećuje sa Republikom Srpskom a koji je svojom politikom uništava i potkrada“.

„RS nije ničije privatno vlasništvo i zato poručujemo Miloradu Dodiku da se približava dan kada će zajedno sa svojim pajtašima da položi račune za osiromašenje RS, kao i za brojne afere, među kojima je kupovina vile na Dedinju, propast više banaka – Bobar banke, Banka Srpske, Balkan investment banka, Birač, Grand trejd…“, ističe se u saopštenju.

Još se naglašava da Savez za promene neće odustati od borbe protiv kriminala i korupcije, te da ga „nikakvi histerični napadi Milorada Dodika neće sprečiti da istraje u nameri da nadležni organi rasvetle sve afere, posebno one koje se vezuju za najviše predstavnike vlasti u RS, među kojima je i Dodik“.

Savez za promene čine SDS, PDP i NDP, koji su opozicija u RS, a u vlasti su na državnom nivou.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.