najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Dodik proglasio pobedu u većini opština

Lider SNSD Milorad Dodik proglasio je večeras pobedu te stranke u najvećem broju opština u Republici Srpskoj i najavio izvesnu pobedu srpskog kandidata u Srebrenici Mladena Grujičića.

Dodik je rekao da mu je pobedu čestitao srpski premijer Aleksandar Vučić.

“Hvala mu”, rekao je Dodik, a na opasku novinara da li mu je čestitao ruski predsednik Putin, odgovorio da je razgovarao sa Moskvom ne želevši da kaže i sa kim.

Dodik je u sedištu SNSD-a u Banjaluci novinarima rekao da u ovom trenutku ne može da proglasi pobedu u Srebrenici, ali da je uveren da glasovi koji dolaze u “vreći sa strane”, ne mogu ugroziti razliku koju kandidat Grujičić u ovom trenutku ima u odnosu na Chamila Durakovića.

“Nisu bili u pravu oni koji su govorili o tome da će SNSD biti onaj koji neće poštovati tragediju. Itekako ćemo poštovati, ali je falilo i učinićemo sve da se afirmiše i jasno obeležavaju i zločini počinjeni nad srpskim narodom u Srebrenici. Bol i patnja mora adekvatno da se obeleži”, rekao je Dodik, ne skrivajući veliku radost i zadovoljstvo zboh uspeha.

Dodik tvrdi i da kandidat SNSD-a za načelika u Srebrenici zna da se tamo dogodio zločin i da će to poštovati.

Generalno govoreći, lider SNSD-a je poručio da je narod Srpske u sedam dana dva puta pobedio.

“Demokratičnost i način na koji su građani RS reagovali zaslužuje čestitke”, rekao je on.

RS, odnosno SNSD je, prema njegovim rečima, doživela veličantvenu pobedu, veću u odnosu na početke te stranke.

“Narod RS pokazao kakvu vlast hoće, a kakvu neće”, rekao je Dodak, koji je i predsednik RS.

On je istakao da mora da se zna da izdaja kod ovog naroda ne prolazi, te da je narod kaznio i SDS i PDP, pogotovo kandidata za gradonačelnika Banjaluke Dragana Čavića, koji je pokušavao da napravi o sebi lažnu predstavu.

Izbornu borbu, Dodik je ocenio poštenom, fer i regularnom, a rezultat SNSD, pored SNS u Srbiji, najbolji u regionu.

“Narod je rekao da podržava politiku ulaska u EU, jer mi mislimo da RS sa BiH treba da skreće u EU. Ovo je deligitimisana pozicija tzv. srpskih predstvnika u Savetu ministara I drugim organima BiH”, poručio je Dodik.

(Tanjug)

1 komentar
  1. čiča

    Čestitam Dodiku i njegovoj partiji na izbornoj pobedi. Još jednom su dokazali da zapad nema dovoljno para da kupi Srbe , ponekog mogu podkupiti ali ogromnu većinu Srba neće moći nikada da kupe

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike