U trendu

Dodik: Prvo ću Kusturicu postaviti za savetnika

Predsednik Republike Srpske i novoizabrani srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da će mu prvi potez u Predsedništvu biti imenovanje reditelja Emira Kusturice za savetnika.

On je u intervjuu za „Večernje novosti“ rekao i da će mu među prvim potezima biti izmena Poslovnika Predsedništva, ali i postavljanje zastave Republike Srpske u zgradu Predsedništva.

„Moj bazični kabinet kao srpskog člana Predsednistva biće u Istočnom Sarajevu, u Adnministrativnom centru RS. Tu ću obavljati svoje dužnosti. Kada budu sastanci u Predsedništvu BIH, videćemo. Ako ne bude zastava RS u Predsedništvu, sednice ćemo održavati putem linka“, rekao je Dodik.

Upitan da li očekuje pritisak druga dva člana Predsedništva po pitanju članstva BiH u NATO, Dodik je rekao da od toga nema ništa, odnosno da dolazi u obzir saradnja putem Partnerstva za mir.

On je dodao i da namerava da predloži ostalim čanovima Predsedništva odluku da zatraže od EU da BiH dobije status kandidata bez obzira na stanje u njoj, jer bi taj status „umnogome stabilizovao stanje“.

„Ovo je prilika za EU da pokaže da se zalažu da BiH bude deo EU. Ovo treba da se gleda kao molba, a ne ucena“, zaključio je Dodik.

Govoreći o čestitki koju je nakon izbora dobio od predsednika Srbije Aleksandra Vučića, Dodik je rekao da mu je on poručio da RS i Srbija grade još bolje odnose, kao i Srbija i BiH.

„Radujem se tome da BiH i Srbija grade bolje odnose. BIH nije Sarajevo i to svima mora biti jasno. Isto tako BiH nije jedan član Predsedništva“, rekao je Dodik.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar