U trendu

Dodik: Referendum u Republici Srpskoj neće praviti problem Srbiji

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da referendum o sudu i tužilaštvu u Bosni i Hercegovini ne bi trebalo da pravi probleme Srbiji.
 
Dodik je, reagujući na izjavu potpredsednice Vlade Srbije Zorane Mihajlović „da referendum u Republici Srpskoj nikako ne bi odgovarao Srbiji“, za „Večernje novosti“ kazao da je ona ili pogrešno interpretirana u medijima ili ne razume suštinu referenduma.

„Verujem da gospodja Mihajlović uopšte ne razume suštinu o čemu je tu reč i ne verujem da bi Srbija zbog referenduma u Republici Srpskoj mogla da ima problema, ili ja bar ne znam za to“, izjavio je Dodik.

On je dodao da je jedini stav Srbije koji je do sada čuo da Republika Srpska treba da razmisli o održavanju referenduma i da takvu odluku treba da donese zvanična Banjaluka.

„Ovo bi, ako je tačno, bio prvi put da neko na taj način iznosi drugačiji stav. Ja samo mogu da kažem da ćemo mi o tome samostalno odlučiti i sagledati sve stavove. Referendum će se jednog dana sigurno održati i u tom pogledu je najvažnije da se ne krši Dejtonski sporazum, a neka narod odluči“, izjavio je Dodik.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.