U trendu

Dodik: U RS stiglo 40 britanskih specijalaca koji nameravaju da sruše aktuelnu vlast

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas novinarima u Banjaluci da je u Republiku Srpsku (RS) stiglo 40 britanskih specijalaca, čiji je cilj destabilizacija Republike Srpske i stvaranje opšteg haosa u ovom entitetu.

Dodik je kazao da su oni stigli u BiH kao pripadnici EUFOR-a, ali da se radi o britanskim specijalcima, koji deluju na društvenim mrežama, prisluškuju zvaničnike RS i pokušavaju da stvore opšti haos kako bi došlo do smene aktuelne vlasti u RS ili, u najmanju ruku, do njenog slabljenja.

„Britanska vlada je izdvojila devet miliona funti za sprečavanje ruskog uticaja na ovim prostorima. Cilj je destabilizacija RS i Srbije, te unitarizacija BiH, a ne sprovodjenje Dejtonskog mirovnog sporazzuma“, rekao je on na konferenciji za novinare.

Dodik je naveo da je jedan od ranijih visokih predstavnika u BiH, Britanc Pedi Ešdaun, „kriminalac, koji je uradio ogromno zlo RS“.

„Dva njihova čoveka (britanska) prisutni su na svakom okupljanju u RS na kojem se nadje više od pet ljudi. Cilj im je da, ako ne mogu već da promene vlast u RS, da je oslabe“, kazao je Dodik.

Javni servis RS, Radio-televizija RS (RTV RS), objavila je da navodno poseduje tajni dokument obaveštajnih službi o nameri velike Britanije da putem nevladinog sektora i pojedinih medija sruše vlast u RS, sa Miloradom Dodikom na čelu.

Bošnjački političari i vrh OBA nameravaju da u BiH nasele 150 hiljada migranata

Dodik je izjavio je i da bošnjački političari, zajedno sa vrhom Obaveštajno-bezbednosne agencije (OBA), planiraju da u Bosnu i Hercegovinu propuste 150 hiljada migranata, koji bi potom zatražili azil, a potom dobili državljanstvo BIH.

Dodik je kazao da je to poznato i srpskim predstavnicima iz Saveza za promene, koji su u vlasti na nivou BiH, ali da oni ne čine ništa da to spreče.

Prema njegovim rečima, u BiH je od početka godine ušlo više migranata nego što se to zvanično tvrdi, odbacujući mogućnost otvaranja izbegličkih prihvatnih centara u RS.

„Ne želimo zadržavanje migranata na teritoriji RS i odbacujemo mogućnost da se migranti stacioniraju na području RS“, istakao je Dodik na konferenciji za novinare.

On je naglasio da bi zadržavanje migranata na teritoriji RS bio „ozbiljan udar na naš način života“.

Prema zvaničnim podacima vlasti BiH, u ovu zemlju je od početka godine ušlo oko 7.000 migranata.

Najveći broj njih je smešten na području Unsko-sanskog kantona u Federaciji BiH, a oko 200 stotine je smešteno u izbgeličkom centru u Salakovcu kod Mostara.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike