U trendu

DPS: Vlada žrtvuje zdravlje građana zbog izbora u Nikšiću

PODGORICA – Demokratska partija socijalista (DPS) tvrdi da je odluka Vlade Crne Gore da ne uvede zdravstvenu kontrolu na granicama motivisana isključivo političkim razlozima, odnosno predstojećim izborima u Nikšiću.

U DPS-u ocenjuju da je „licemerno, a i bezobrazno pravdati takvu odluku ekonomskim razlozima“ kad je, kako navode, cela država blokirana i turizma nema.

U saopštenju ove stranke ističe se da je Crna Gora jedina zemlja u Evropi u koju se ulazi bez PCR ili antigen testova i navodi da epidemiolozi u Srbiji tvrde da je preko 30 odsto novozaraženih obolelo od britanskog soja virusa, „koji se izuzetno lako prenosi, odnosno mnogo je više zarazan“.

„Srbija za putnike iz većine zemalja zahteva PCR test, ali zato naša Vlada sve dok stiže materijalna i logistička podrška iz Srbije i Republike Srpske, dakle do izbora u Nikšiću, dopušta da putnici unose viruse i dodatno komplikuju izuzetno kompleksnu zdravstvenu situaciju u našoj zemlji“, navode u DPS-u.

Kako ocenjuju u saopštenju žalosno je to što, kako tvrde, „sadašnja vlast ne može da se uzdigne iznad trenutnog političkog interesa, te procenjuje da joj je logistička i materijalna pomoć u ‘Bitki za Nikšić’, važnija od zaštite zdravlja svih naših građana“.

„Ipak, sve ovo samo pokazuje stepen panike u kom se nalaze naši politički protivnici zbog evidentnog poraza na izborima“, tvrdi DPS.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.