najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Dragan Vasiljković doveden u splitsko tužilaštvo

Osumnjičeni za ratne zločine u Hrvatskoj početkom 90-tih Dragan Vasiljković, poznat i kao kapetan Dragan, doveden je danas nešto pre podneva u splitsko županijsko tužilaštvo.

Iz zatvora na Bilicama u Splitu do županijskog tužilaštva doveden je u koloni od tri vozila, uz sirene i rotaciona svetla, javila je Slobodna Dalmacija.

Vasiljkoviću, koji je u četvrtak ujutro stigao u Hrvatsku iz Australije, dodeljen je advokat po službenoj dužnosti, ali se očekuje da će on angažovati svog advokata, pa se još ne zna hoće li on danas biti ispitan.

Jedan od bivših vođa srpskih paravojnih formacija Dragan Vasiljković stigao je juče u Hrvatsku pošto je prethodno u Sidneju u Australiji predat hrvatskoj policiji.

Hrvatska je pre devet godina tražila od Australije njegovo izručenje budući da splitsko tužilaštvo vodi istragu protiv njega zbog ratnog zločina protiv ratnih zarobljenika i civila u Kninu 1991. i 1992, kao i za učešće u napadu i razaranju nekoliko sela na Baniji 1993. godine.

Vasiljković, koji je državljanin Australije i Srbije, od početka negira sve optužbe. Do hapšenja je živeo u Pertu pod imenom Daiel Sneden i radio je kao trener golfa.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike