Državni tužilac CG: Sumnja na terorizam u pokušaju

Crnogorski vrhovni tužilac kaže da podaci ukazuju na sumnju da su državljani Srbije počinili dela stvaranje kriminalne organizacije i terorizam u pokušaju.

Foto: Beta

Foto: Beta

Ivica Stanković je u izjavi za Televiziju Crne Gore rekao da je po nalogu Specijalnog tužioca za borbu protiv organizovanog kriminala i terorizma u noći između prošle subote i nedelje uhapšeno 20 osoba, državljana Srbije.

„Prikupljeni podaci, a naročito mere tajnog nadzora, ukazuju na sumnju da su uhapšeni državljani Srbije počinili krivična dela stvaranje kriminalne organizacije i terorizam u pokušaju“, rekao je Stanković.

Uhapšeni su osumnjičeni da su se spremali da na kraju izbornog dana izazovu nasilje, u cilju stvaranja ambijenta u kome bi se proglasila pobeda opozicije.

Uprava policije Crne Gore ranije je saopštila da je uhapšena grupa nameravala da slobode liši premijera Mila Đukanovića.

Crnogorska opozicija hapšenje državljana Srbije smatra pokušajem državnog udara na dan izbora i navodi da zbog toga neće priznat rezultate izbora.

Stanković je potvrdio da su sve uhapšene osobe saslušane, i da je 14 ljudi zadržano u pritvoru, dok je šest pušteno kući.

On je naveo da Tužilaštvo javnosti saopštilo informacije koje mogu biti dostupne u ovoj fazi postupka.

(Beta)

Ostavite komentar

Ostavite komentar