U trendu

Đukanović sutra u Sloveniji

Premijer Crne Gore Milo Đukanović sutra će u Ljubljani razgovarati sa slovenačkim premijerom Mirom Cerarom o blateralnim odnosima dve zemlje i uključivanju Crne Gore u NATO, saopštila je danas Vlada Slovenije.

U saopštenju, odnosi Slovenije i Crne Gore ocenjeni su kao vrlo dobri i kako je navedeno, razvijaju se na svim područjima, a dobroj saradnji i izgradnji poverenja bitno doprinose stalni i redovni kontakti dve države.

Djukanovićeva poseta je i prilika za jačanje pravne podloge bilateralne saradnje dve države, jer će na nižem nivou biti potpisani memorandum o saradnji u oblasti pravosudja i aneks programa međunarodne razvojne saradnje, dodaje se u saopštenju.

Dva premijera razmeniće i viđenja situacije u regionu posebno u svetlu aktuelne migranske krize, a razgovaraće i o procesu evroatlantske integracije Crne Gore.

Slovenija podržava proces evroatlantske integracije Crne Gore, pri čemu svoju podršku dokazuje i u praksi, jer su brojni slovenački stručnjaci uključeni u savetovanje Crne Gore u EU pregovorima.

Crna Gora je na pragu članstva u NATO, a stav Slovenije je da bi na decembarskom ministarskom susretu Alijanse Crna Gora mogla i formalno biti primljen poziv u čanstvo, kaže se u saopštenju Vlade Slovenije.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar