Erdogan razočarao građane BiH, važnija mu Srbija

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan razočarao je deo državljana BiH koji veruju u mit kako je BiH najvažnija zemlja Turskoj na Balkanu, kada je izjavio da je to ipak Srbija, prenosi sarajevski portal Klix.ba.

Erdogan je rekao i da je trgovinska razmena Turske i Srbije u prošloj godini iznosila više od milijardu dolara, kao i da je trenutni cilj povećanje na dve milijarde dolara.

Kako se navodi, sve više u BiH se mogu čuti komentari kako Turska samo politički podržava BiH, dok novac direktno investira u susednu Srbiju.

Brojni državljani BiH smatraju da BiH nema nikakve direktne koristi od političke podrške Turske, odnosno da niko ne živi bolje, jer zvanična Ankara podržava teritorijalni integritet i suverenitet BiH.

U Spoljnotrgovinskoj komori BiH saopštili su da je u 2017. godini obim razmene sa Turskom iznosio blizu 1,08 milijardi konvertibilnih maraka, kao i da je u takozvanim „ostalim tržištima“ ili „trećim zemljama“ Turska najznačajniji spoljnotrgovinski partner BiH, a zatim Ruska Federacija.

(Tanjug)

3 komentara
  1. pera-lozac

    „Vaznija“je Srbija?? Jeste..zavladaj ekonomski ..posle politicki..Otomanska imperija na delu..

  2. srbin

    jebovas turcin

  3. Sekula

    Fala bogu da neko malo smiri strasti i da ne puni luadcima glavu glupostima.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike