U trendu

Eter više nikada neće biti isti – Krenuo „narodnjački“ radio u Zagrebu

Zagrebački radio Extra FM, koji pušta turbofolk, danas je u podne krenuo s emitovanjem.

Kako su najavili, slušaće se regionalne i domaće zvezde od Željka Joksimovića, Dine Merlina, Saše Matića, Lepe Brene, pa sve do Severine, grupe Vigor i Connect i mnogih drugih.

– Radijski eter više nikada neće biti isti – rekla je Ecija. Jedan od prvih izvođača koji su slušaoci mogli čuti preko etera bio je Haris Džinović s pesmom ‘Muštuluk’.

Sudeći prema najavama u reklamnom bloku, uz gore navedene izvođače, puštaće se i Aleksandra Prijović, Milica Todorović, Rada Manojlović i ostali izvođači turbofolka u Srbiji.

Direktor Antonio Luka Radanović kaže da se za svoju financijsku sudbinu se ne boje.

– Kroz istraživanje tržišta smo utvrdili da postoji jako velik interes za ovakvom vrstom muzike, a s obzirom na to da ne postoji radio koji svira takve pesme, logično je bilo krenuti u ovaj projekt – rekao je za Index.hr.

Novu radio stanicu komentisao je i Tonči Huljić (56).

– Te cajke se najmanje slušaju u urbanim sredinama u Srbiji. Najviše ih ima u Hrvatskoj – zaključio je kad se na panel raspravi o savremenom načinu korišćenja muzike dotakao teme radija koji će puštati narodnjake.

Davor Marić, član Veća za elektroničke medije, rekao je da nema ničeg spornog ako je prijavljeno 80 odsto strane i 20 posto domaće muzike.

– Meni je svejedno hoće li oni kao tu stranu glazbu puštati Eltona Johna ili Cecu – izjavio je Marić i istakao da je tu sve legitimno, prenose hrvatski mediji.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.