U trendu

EU oštro osudila fizički napad u skopskom zatvoru

SKOPLJE – Delegacija Evropske unije u Skoplju ošto je osudila jučerašnji napad na bivše ministre u skopskom zatvoru Šutka i zahteva da se sprovede istraga, kao i da odgovorni snose posledice, prenosi portal Plusinfo.mk.

„Delegacija Evropske unije oštro osuđuje bilo koju formu nasilja i izražava zabrinutost zbog incidenta koji se dogodio u zatvoru Šutka. Očekujemo istragu zbog ovog incidenta i podnošenje posledica“, navodi se u saopštenju Delegacije EU u Skoplju povodom incidenta u zatvoru Šutka.

Oni nisu komentarisali nove sudske postupke u vezi nasilja u Sobranju iz 27. aprila 2017. godine, ali su istakli da očekuju od sudskih institucija da obavljaju svoj posao profesionalno i nezavisno.

U međuvremenu, nakon poziva makedonskog premijera Zorana Zaeva da direktor skopskog zatvora Šutka, Đoko Kotevski podnese ostavku, oglasio se direktor ove ustanove.

„Reč premijera je poslednja. Ako je prvi među jednakima, treba da se poštuje njegova reč. Ja ću dodatno razgovarati sa premijerom, jer bi želeo da imam prostor da završim istragu i sa kompletnim izveštajem da nastupim ispred Uprave za izvršenje sankcija i Ministarstva pravde i ministarku Renatu Deskosku. Poštovaću odluku povodom zahteva za ostavku. Samo želim da okončam istragu“, izjavio je za Makfaks direktor Kotevski.

Bivši ministri Mile Janakijevski i Spiro Ristovski koji su juče bili napadnuti u zatvoru sada su pod stalnim nadzorom i smešteni u takozvanom „haškom odeljenju“ zatvora.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.