U trendu

Fahrudin Radončić pušten iz pritvora

Sud Bosne i Hercegovine danas je doneo odluku da iz pritvora pusti lidera Saveza za bolju budućnost (SBB) Fahrudina Radončića, uz odredjene mere zabrane.

Sud BiH saopštio je da je odbijen predlog Tužilaštva BiH i da je doneto rešenje kojim je ukinut pritvor Radončiću uz mere zabrane napuštanja adrese boravišta, oduzimanje putnih isprava i zabranu napuštanja zemlje, zabranu sastajanja sa svedocima koji su već saslušani, kao i približavanje tim svedocima.

Radončiću je zabranjeno i kontaktiranje i sastajanje s ostalim optuženim u tom krivičnom predmetu, kao i zabrana kontaktiranja sa svim predstavnicima štampanih i elektronskih medija u vezi s krivičnim postupkom koji se vodi protiv njega.

Izrečene mere zabrane mogu trajati dok za tim postoji potreba, odnosno do drugačije odluke Suda BiH, koji će svaka dva meseca vršiti kontrolu opravdanosti izrečenih mera.

U slučaju da optuženi prekrši izrečene mere zabrane, ponovo mu se može odrediti mera pritvora, saopštio je Sud BiH.

Sud BiH je pre dva dana potvrdio optužnicu protiv Radončića, Bakira Dautbašića, Zijada Hadžijahića i Bilsene Šahman, koji se terete za ometanje rada pravosudnih organa u slučaju protiv narko-bosa Nasera Keljmenija, kao i trgovinu uticajem.

Radončić je po izlasku iz pritvora novinarima kratko rekao da se radi o „montiranom političkom procesu“ protiv njega, ali i da koalicija sa SDA ostaje stabilna.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.