U trendu

Fudbalski savez Albanije se bori protiv izručenja Ismaila Morinaja Srbiji

Fudbalski savez Albanije pozvao je danas albanske vlasti da zaustave izručenje Srbiji Ismaila Morinaja osumnjičenog da je upravljao dronom sa zastavom „velike Albanije“ na utakmici izmedju Srbije i Albanije, posle čega je izbilo navijačko nasilje.

Savez je u saopštenju pozvao albansku vladu da „pravno interveniše i spreči izručenje Ismaila Morinaja Srbiji“ i naveo da je „potpuno posvećen korišćenju svih institucionalnih i diplomatskih puteva“ to postigne.

„Pozivamo Albaniju da interveniše i spreči izručenje. Mi, kao porodica, bismo učinili nešto veoma radikalno što bi sve iznenadilo“, rekao je Ismailov brat Dževair i dodao da veruje da bi „život njegovog brata u Srbiji bio ugrožen“.

Morinaj (35) je u junu uhapšen u Hrvatskoj na osnovu srpske poternice, a sud u Dubrovniku je ove nedelje odlučio da ga izruči Srbiji.

Dron sa zastavom „velike Albanije“ koji je 14. oktobra 2014. leteo iznad stadiona u Beogradu tokom kvalifikacione utakmice za Evropsko prvenstvo izazvao je sukob na terenu i prekid utakmice. UEFA je meč registrovala službenim rezultatom 3:0 za Albaniju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar