U trendu

Galijašević: Glupost je da su Hrvati vrbovali selefije

BANJALUKA – Stručnjak za bezbednost Dževad Galijašević kaže da su potpune izmišljotine i gluposti tvrdnje pojedinih medija prema kojima je hrvatska obaveštajna služba, navodno, vrbovala pojedine pripadnike vehabijskog pokreta za prenošenje oružja u njihove zajednice kako bi na taj način diskreditovali BiH.

Komentarišući za portal Insajder.in navode da su hrvatski obaveštajci i diplomate pokušali najmanje dva puta da vrbuju vehabije za prenošenje oružja i eksploziva na području Zeničko-dobojskog kantona, Galijašević tvrdi da su se takvim stvarima, kako kaže, jedino služili i još uvek služe obaveštajne službe Saudijske Arabije i Turske.

„?edino su Saudijci i Turci naoružavali i obučavali vehabije, a priča da su u tome učestvovali Hrvati, koji slepo izvršavaju naređenja Zapada i štite njihove interese na ovom području je potpuna ludost“, kaže Kalijašević.

To su, ističe, primitivne gluposti koje mogu jedino proći kod ludaka i fanatika, kod tog kvazipatriotskog „bosanskog sloja“ koji jedino zna da galami po raznim portalima.

„Hrvatska obaveštajna služba ovde ništa ne radi bez čistog dogovora sa zapadnim obaveštajnim službama. Hrvatski obaveštajci ovde jedino mogu da budu servis NATO i zapadnih obaveštajnih službi i da za njih obavljaju određene poslove. Zašto bi oni naoružavali selefije i ugrožavali zapadne interese u BiH, njihove banke i preduzeća“, zapitao je Galijašvić.

On, takođe, iznosi brojne optužbe na račun ministra bezbednosti BiH Dragana Mektića koji je, podseća Insajder, potvrdio medijske navode o tome da je Hrvatska, preko pojedinih diplomata i obaveštajaca, pokušala da naoružavanjem selefija nanese štetu međunarodnom ugledu BiH.

Galijašević je Mektića nazvao megafonom Obaveštajno-bezbednosne agencije BiH i to onog njenog AID-ovskog, otuđenog i paraobaveštajnog dela.

Njegovo ponašanje je, kaže, očigledno rezultat aktivnosti koju provodi Tužilaštvo BiH u odnosu na njega.

„Svašta je pričao, svašta je radio, a njegova đelatnost na ovom polju bila je katastrofalna. On je, zajedno sa obaveštajnom strukturom AID-a u OBA, bio kišobran ispod koga su se skrivale vehabije i pod kojim je problem terorističke pretnje u BiH guran pod tepih. Zato smo pre par godina imali ubistvo dvojice policajaca u Sarajevu, zato je zataškavan teroristički pohod suludog ubice Edina Gačića, zato se sa džihadistima i povratnicima sa sirijskog ratišta prave dogovori i pogodbe“, naveo je Galijašević.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar