U trendu

Gaši: Meta će prisustvovati samitu u Sarajevu

TIRANA – Predsednik Albanije Iljir Meta prisustvovaće svečanoj večeri u sklopu samita Procesa saradnje u jugoistočnoj Evropi u Sarajevu, najavio je njegov savetnik za region i dijasporu Gljamur Gaši.

Albanski predsednik će prisustvovati i susretu na nivou predsednika na Jahorini, potvrdio je Gaši za Radio slobodna Evropa

Ministar spoljnih poslova Albanije Gent Cakaj prethodno je saopštio da je njegova zemlja u znak solidarnosti s tzv. Kosovom otkazala učešće na samitu Procesa saradnje jugoistočne Evrope zbog odnosa organizatora prema kosovskim vlastima.

I dok albanski ministar Cakaj nije prisustvovao današnjem susretu ministara spoljnih poslova u Sarajevu, a premijer Edi Rama takođe ne dolazi u Sarajevo, Gaši kaže da Meta nije otkazao svoje učešće.

Samit u okviru Procesa saradnje jugoistočne Evrope u Sarajevu poceo je danas.

Predsednik privremenih prištinskih institucija Hašim Tači ranije je izjavio da je uprkos „volji i spremnosti“ da učestvuje na samitu, odlučio da ne dođe u Sarajevo, zbog, kako je istakao, „ponižavajućeg poziva aktuelnog predsedavajućeg Predsedništva BiH Milorada Dodika“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.