U trendu

Georgievski: Izolacija Makedonije je najgori scenario

SKOPLJE – Bivši makedonski premijer i lider VMRO DPMNE Ljubčo Georgievski smatra da su prevremeni parlamentarni izbori veliki rizik, koji može da „zakopa“ sporazum sa Grčkom, objavljuje makedonska televizija Telma.

„Želim da verujem da je moguć preokret u parlamentu. Kada slušamo izjave Socijaldemokratskog saveza, čini se da je sve sređeno, a kada slušamo pres konferencije VMRO DPMNE, deluje da smo i dalje na samom početku“, ukazuje Georgievski.

On smatra da novi izborni ciklus neće doneti rešenje.

Prema njegovim rečima, novi izbori bi se svodili na pitanje ko je „za“, a ko je „protiv“ sporazuma sa Grčkom, što bi bilo ponavljanje situacije sa referenduma.

„Socijaldemokrate moraju da pokrenu direktne razgovore sa čelnicima VMRO DPMNE kako bi videli šta zapravo opozicija želi“, dodaje Georgievski.

Bivši makedonski premijer smatra da VMRO DPMNE vodi politiku u pogrešnom smeru i pita funkcionere u toj stranci šta će uraditi po pitanju promene ustavnog imena ukoliko na novim izborima pobede.

„Trenutno Makedonija se nalazi u sredini sudara između Zapada i Istoka koji je najizraženiji nakon Hladnog rata. U tom sudaru, ili ćemo sedeti za stolom i rešavati probleme, ili ćemo biti na stolu i biti deo problema“, zaključuje Georgievski.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.