U trendu

Glasali za EP Grabar-Kitarović, Plenković i Jandroković

ZAGREB – Predsednica i premijer Hrvatske, Kolinda Grabar-Kitarović i Andrej Plenković, i predsednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković danas su glasali na izborima za poslanike u Evropskom parlamentu.

Hrvatska predsednica rekla je da očekuje veću izlaznost u odnosu na prošle izbore i pozvala je građane, posebno mlade, da glasaju jer je, kako je istakla, „to najbolji mogući način kako građani mogu izabrati da njihova opcija uđe u europarlament“, prenosi Hina.

Plenković je, posle glasanja, rekao da je važno da na izbore izađe što veći broj ljudi, jer su poslanici u EP važni u etapama procesa donošenja odluka koje imaju direktan uticaj na život svih ljudi u Hrvatskoj.

„Danas su treći izbori za evropski parlament u Hrvatskoj u samo šest godina. Mislim da je jako važno da što veći broj naših građana izađe na izbore“, rekao je Plenković.

Jandroković je rekao da su izbori „onaj trenutak kada građani odlučuju o tome ko će ih predstavljati“, dodajući da je to „na neki način najvažniji dan demokratije“.

S obzirom da se ovde radi o izborima za EP, znamo jako dobro da je uticaj EP i evropskih institucija sve veći na život naših građana, zaključio je Jandroković.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar