U trendu

Glumac vređao Srbe, Prava Crna Gora traži proces i otkaz

PODGORICA – Glumac Crnogorskog narodnog pozorišta Zoran Vujović objavio je na svom Tviter profilu niz primitivnih uvreda i psovki na račun sprskog naroda, a opoziciona stranka Prava Crna Gora traži da Vujović bude proceusiran za govor mržnje i da bude otpušen iz tog pozorišta.

Vujović je pored ostalog napisao da su Srbi „ništavila, neznalice, izrodi, smećari…“

Prava Crna Gora ocenila je da njegovi navodi predstavljaju izliv klasičnog fašizma, rasizma i „povampirenja najgore međubratske mržnje“ od strane čoveka kojeg, kako podseća, finansiraju svi građani Crne Gore, „pa i Srbi kojima psuje majku i najbrutalnije vređa“.

„Nakon Mirne Nikčević, pa i ovog sramnog i skandaloznog istupa, jasno je da nije reč o izuzecima, već očigledno o nadovezivanju na anti-srpsku kampanju koju je pokrenuo predsednik Crne Gore Milo Đukanović, sa insistiranjem na otimanju crkvene imovine“, navodi se u saopštenju Prave Crne Gore.

Ta stranka je pozvala tužilaštvo hitno reaguje na ovaj govor mržnje i ispita i procesuira glumca Zorana Vujovića, jer ukoliko se to ne desi, to će kako upozorava značiti da ova retorika ima pečat zvanične Crne Gore.

Takođe je pozvala i čelnike Crnogorskog narodnog pozorišta, državne institucije kulture, da hitno pokrenu disciplinski postupak protiv Vujovića i prekinu njegov angažman u tom pozorištu, jer bi, kako ističe, nakon ovakvih fašističkih ispada njegov dalji ostanak u ovoj instituciji značilo da i ta institucija ima isti stav.

Dok se to ne desi, dok glumac Vujović ne prekine angažman u instituciji koju finansiraju građani Crne Gore, pa i Srbi, Prava Crna Gora pozvala je sve Srbe i sve civilizovane ljude koji dolaze u pozorište, da bojkotuju Crnogorsko narodno pozorište.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.