U trendu

Goreo sporazum sa Grčkom u Skoplju

Ispred zgrade makedonskog Sobranja okupilo se danas oko stotinak građana i predstavnika opozicije koji se protive ratifikaciji sporazuma o novom imenu Makedonije, a nakon što se Parlament izjasnio da se ratifikacija izglasa po hitnom postupku, oni su se razišli mirno i bez incidenata.

Portal „24 pres“ preneo je da su demonstranti ispred Parlamenta spalili primerak sporazuma sa Grčkom o novom imenu Makedonije i da su se zatim okupili ispred sedišta predsednika Đorđa Ivanova, kako bi mu izrazili svoju podršku.

Naime, Ivanov je rekao da neće potpisati Zakon o ratifikaciji sporazuma o novom imenu Makedonije, te istakao da je to njegov konačan stav.

Bulevar 11. oktobar, ispred zgrade parlamenta, za to vreme je bio zatvoren za saobraćaj, a prilaz tom zdanju je obezbeđivao veći broj policajaca.

Sporazum o sporu o novom imenu potpisali su u nedelju ministri inostranih poslova Makedonije i Grčke u prisustvu premijera Zorana Zaeva i Aleksisa Ciprasa u Prespi, na grčkoj teritoriji Prespanskog jezera.

O sporazumu će se po podne izjasniti parlamentarni Odbor za evropske poslove.

Poslanici opozicije su, nakon što je izglasana ratifikacija sporazuma, po skraćenom postupku napustili sednicu.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike