U trendu

Govedarica ne ide na sastanak s Dodikom

Predsednik Srpske demokratske stranke (SDS) Vukota Govedarica saopštio je da se neće odazvati na današnji sastanak s predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom, koji je ranije najavljen iz Dodikovog kabineta.

U pismu upućenom Dodiku, Govedarica je naveo da je primio poziv predsednika RS za sastanak, u kojem ga obaveštava o temama koje bi trebalo da budu u fokusu njihovih razgovora, ali je lider SDS-a predložio svoje teme za sastanak.

Govedarica je predložio da se na sastanku razgovara i o ustavnoj poziciji predsednika RS, borbi protiv kriminala i korupcije i stanju javnog duga RS.

Lider SDS-a je ocenio da bi sastanak s Dodikom mogao izazvati spekulacije u javnosti, zbog čega je predložio da taj susret bude u prisustvu novinara, a kao moguću opciju predložio je i tv debatu.

Govedarica je zatražio od Dodika razmotri njegovo pismo i da mu odgovori do 14.novembra u 15.00 sati.

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik ranije danas je najavio da će razgovarati sa novim predsednikom SDS-a Vukotom Govedaricom.

Iz njegovog kabineta je najavljeno da će se sastanak održati u 15 sati u Palati predsjednika u Banjaluci.

Dodik je rekao da bi teme sastanka mogle da budu u vezi sa radom Narodne skupštine, kao i institucija na nivou BiH, te implementacijom rezultata lokalnih izbora.

On je naveo da će Govedaricu upoznati sa sa rezultatima njegove posete Kini.

„Mislim da je Republici Srpskoj potrebno da proceni svoje kretanje u budućnosti u okviru globalnih i regionalnih promena, koje su evidentne, i odgovorni ljudi za situaciju u Srpskoj treba da sednu i razgovaraju“, rekao je Dodik.

Prema njegovim rečima, „možda bi bilo interesantno“ i da najodgovorniji političari u RS razmotre situaciju nastale posle pobede Donalda Trampa na američkim predsedničkim izborima.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar