U trendu

GP BIH negira nehumano postupanje prema migrantima

SARAJEVO – Grupa migranata, čiji je snimak u prostorijama za zadržavanje Međunarodnog graničnog prelaza Klobuk objavljen u medijima, ilegalno su van graničnog prelaza prešli iz Crne Gore u BiH zbog čega je s MUP-om Crne Gore dogovorena readmisija na MGP Klobuk, isaopštila je danas granična policija BiH.

Migranti nisu posedovali identifikacione dokumente izuzev potvrda da su tražioci azila u Crnoj Gori i nakon što su im službenici Jedinice granične policije Trebinje obezbedili vodu i hranu do primopredaje pripadnicima MUP-a Crne Gore smešteni su u prostorije za zadržavanje, prenosi Fena.

Granična policija BiH demantovala je nehumano postupanje prema migrantima na MGP Klobuk u prostorijama koje ima na raspolaganju, navevši da su oni držani u prostorijama koje nisu bile zaključane, koje su klimatizovane, pod video nadzorom, sa dnevnom svetlošću i sanitarnim uslovima i da su migranti u njima zadržani dva sata.

U ponedeljak je organizacija „Are You Syrious“ objavila snimak na kojem su prikazani migrantni smešteni u metalne kaveze i na kojima su prema njihovim navodima, prikazane dve porodice iz Iraka, sedam odraslih i petoro dece.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.