Grabar Kitarović: Česti izbori ne doprinose rejtingu Hrvatske

Hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović izjavila je danas da nije protiv prevremenih parlamentarnih izbora, ali da česti izbori ne doprinose stanju u zemlji ni njenom političkom rejtingu.
Na pitanje da li u Hrvatskoj nakon lokalnih slede i vanredni parlamentarni izbori hrvatska predsednica je rekla da ne želi da spekuliše jer predstoji drugi krug i u velikim gradovima je situacija neizvesna, pogotovo Zagrebu i Splitu, prenela je regionalna televizija N1. 

„Mogu jedino da ponovim da se moramo svi odgovorno ponašati. Izbori svakih osam-devet meseci ne doprinose stanju u zemlji niti političkom rejtingu Hrvatske. Pritom se ne izjašnjavam protiv prevremenih izbora. Raspisaćemo ih ako se Sabor raspusti, ukoliko Vlada da ostavku ili izgube poverenje“, rekla je predsednica.

Ona je medjutim dodala i da „nije ugodno raditi u tim okolnostima“.

„Celo vreme smo u kampanji i sve što učinite se interpretira u okvirima te kampanje. Blokirani ste pa ne možete raditi svoj posao kako treba. Nadam se daljnoj stabilnosti Hrvatske, da zacementiramo privredni rast koji imamo i da Hrvatska nastavi da izlazi iz recesije u kojoj je bila“, dodala je Grabar Kitarović.

Na pitanje da li će tražiti nove razgovore sa čelnicima stranaka na Pantovčaku Grabar Kitarović je odgovorila da hoće „ako se bude odugovlačilo, ukoliko u razumnom roku ne bude rešenja“.

Upitana šta je razuman rok, kazala je da je to nekoliko dana nakon lokalnih izbora, jer „jednostavno nema vremena za čekanje“.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike