U trendu

Grabar-Kitarović: Hrvatska zastava se vijorila u Kninu i vijoriće se ubuduće

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović izjavila je danas da se hrvatska zastava vijorila u Kninu i pre govora predsednika Srbije Aleksandra Vučića na Kosovu i da će se vijoriti i ubuduće.

„Hrvatska zastava vijorila se u Kninu i pre Vučićeva govora i vijoriće se ubuduće“, odgovorila je Grabar-Kitarović upitana o Vučićevoj izjavi s Kosova o tome da u Kninu pre poslednjeg rata iz 90-tih nikada nije bilo „šahovnice“.

Ona je, kako je prenela Nova TV na portalu, rekla da ne želi da dopusti da Vučić definiše političku agendu u Hrvatskoj i da bi ga trebalo ignorisati.

Zbog Vučićevog govora reagovala je Hrvatska socijalno-liberalna stranka, koja je deo vladajuće koalicije, i zatražila sastanak.

„Srbi su ginuli za Knin, za Sarajevo i za Prištinu. U Kninu se danas vijori šahovnica koje tamo nikada nije bilo“, deo je Vučićevog govora koji citiraju hrvatski mediji.

Ministar branitelja Tomo Medved rekao je novinarima da Vučiću ne treba davati previše pažnje u Hrvatskoj, dok je bivša premijerka Jadranka Kosor putem društvenih mrežama ocenila da bi trebalo povući ambasadora Hrvatske iz Beograda.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.