najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Grabar Kitarović za punu kontrolu hrvatske granice

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović izjavila je u Labinu da je “apsolutno nužna puna kontrola hrvatske državne granice”.

“To ne znači zatvaranje granice, to ne znači nehumano postupanje prema migrantima, već to samo znači zaštitu nacionalne bezbednosti, pa i samih migranata koji su često meta terorizma i terorističkih napada”, navela je Grabar Kitarović, a prenosi HINA.

Na pitanje novinara o ulozi koju bi hrvatska vojska imala na granici, ministar odbrane Josip Buljević je istakao je kako će uloga vojske biti kao i do sada i ona će se koristiti u humanitarnom pomaganju izbeglica.

“Vojska već pruža logističke usluge, a moguće je da će pomagati policiji u slučaju potrebe da kontroliše granicu. Dakle, vojska će se pojaviti kao ispomoć policiji ukoliko to bude potrebno”, zaključio je Buljević.

I hrvatski premijer Tihomir Orešković juče je, nakon razgovora s nemačkom kancelarkom Angelom Merkel u Berlinu, rekao kako Hrvatska trenutno razmatra mogućnost da “ako to bude potrebno, u zaštiti granica policiji pomogne i vojska, i to u svrhu humanijeg tretmana izbegličkih tokova”.

(Tanjug)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike