U trendu

Građani Bihaća traže izmeštanje migrantskih centara

BIHAĆ – Građani Bihaća održali su sinoć protest gde su od nadležnih zahtevali izmeštanje migrantskih centara van grada najkasnije do marta sledeće godine.

„Insistiramo na nastavku onemogućavanja priliva novog broja migranata na područje Unsko-sanskog kantona (USK). U tome maksimalno podržavamo kantonalnu vladu i policiju. Zbog toga apelujemo i na Železnice Federacije BiH i autobuske prevoznike da prestanu da nam dovoze osobe bez ikakvih dokumenata“, rekao je Sej Ramić iz Inicijativnog odbora građana Bihaća.

On navodi da su građani nezadovoljni trenutnim angažmanom Međunarodne organizacije za migracije (IOM), prenela je regionalna N1 televizija.

Prema njegovim rečima, nigde u Evropi se ne formiraju privremeni centri 20 kilometara od granice s Evropskom unijom, osim u Bihaću i Velikoj Kladuši.

Senad Zanačić iz Inicijativnog odbora građana Bihaća još jednom je ponovio da građani nisu i nikada neće protestovati protiv migranata i izbeglica, nego da na ovaj način traže rešenje od nadležnih državnih institucija.

„Mi ne protestujemo protiv tih ljudi, nego protiv naših političkih lidera, koji nas sve zajedno ignorišu i ostavljaju u problemima. Jednostavno tražimo od svih nadležnih institucija da se maksimalno uključe u rešavanje trenutne situacije, odnosno da se migrantima i izbeglicama obezbede humani boravišni uslovi van grada i da se na taj način zaštite i građani Bihaća“, rekao je Zanačić.

Tokom protesta građani Bihaća su apelovali na Ministarstvo bezbednosti i sve druge državne institucije da maksimalno zaštite državnu granicu, kako bi se situacija sa migrantima i izbjeglicama u Unsko-sanskom kantonu „stavila pod kontrolu“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar