U trendu

Gradonačelnik Knina: Nadam se da će se Srbi vratiti

Gradonačelnik Knina Marko Jelić izjavio je danas da ne vidi razloga zašto se ne bi poklonio srpskim žrtvama i da se nada da će se Srbi vratiti jer je, kako kaže, Knin njihova dedovina.

„Ne vidim razloga zašto ne bih, svaka žrtva je žrtva. Svi civili koju su stradali težak su teret svakom normalnom čoveku. Nije prihvatljivo omaložavati bilo čiju žrtvu – patnja je patnja“, rekao je Jelić za N1.

Upitan hoće li se brinuti o građanima srpske nacionalnosti, on je odgovorio potvrdno.

„U ovom trenutku ovde živi oko 30 posto građana srpske nacionalnosti. Ja se nadam da oni koji su otišli da će se vratiti. Ovo je njihova domovina i dedovina, nadam se da će to uvideti i vratiti se, oni su posebno ugrožena grupa jer je reč od starijoj populaciji“, rekao je Jelić.

Jelić: Pokloniću se srpskim žrtvama

Gradonačelnik Knina Marko Jelić izjavio je da ne vidi razlog zašto se ne bi poklonio i srpskim žrtvama u vojnoj akciji „Oluja“.

„Svaka žrtva je žrtva. Svi civili koju su stradali težak su teret svakom normalnom čoveku. Nije prihvatljivo omaložavati bilo čiju žrtvu – patnja je patnja“, rekao je on u zagrebačkom Novom danu Televizije N1.

Jelić, koji je na mesto gradonačelnika došao u junu ove godine kao nezavisni kandidat, kaže da u ovom trenutku u Kninu živi oko 30 odsto građana srpske nacionalnosti, te da se nada da se oni koji su otišli vratiti.

„Ovo je njihova domovina i dedovina, nadam se da će to uvideti i vratiti se. Oni su posebno ugrožena grupa jer je reč od starijoj populaciji“, rekao je Jelić za N1.

Kaže i da odsustvo Marka Perkovića Tompsona ove godine na svečanosti u Kninu nema političku pozadinu, već je reč o „drugoj dinamici koncerata“, te će ove godine tamo nastupiti kultni hrvatski bend Prljavo kazalište.

A što se Perkovića tiče, Jelić kaže da je u Knin dobrodošao svako, pa i on.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.