U trendu

Granica između Hrvatske i Srbije stabilna, žice neće biti

Hrvtska sada brani granice EU, rekao je danas u Tovarniku izbegličkom centru na hrvatsko-srpskoj granici, odlazeći ministar unutrašnjih poslova u Vlaho Orepić, ali je dodao da žica i ograda na granici sa susedima neće biti.

Tvrdi da u ovom trenutku nema govora o migrantskoj krizi, ali i da ne želi da nagađa ništa o tome.

„Hrvatska sada brani spoljne granice Evropske unije i spremna je na to. Osim toga, Hrvatska je i deo humanitarnog rešenja problema izbeglica“, rekao je Orepić.

Hrvatska će, kazao je, nastaviti da radi na prihvatanju migranata u skladu s preuzetim obvezama.

Orepić je rekao da ne želi da nagađa šta će biti s migrantskom krizom, ali kaže, u ovom trenutku nema govora o tome.

„Izuzetno dobro surađujemo sa susedima. Hrvatska je dobar partner u rešavanju ovakvih problema“, rekao je Orepić istakavši da je Hrvatska sigurna zemlja.

Dodao je da ima incidenata u kojima grupe ilegalnih imigranata dolaze u Hrvatsku, ali se sve, kazao je, rešava dobrom dobrosusedskom saradnjom i šalju ih nazad u zemlje porekla.

„Žice neće biti. A ja ne žlim da nagađam“, rekao je Repić na pitanje novinara šta misli o najavi ministra spoljnih poslova Mira Kovača da se na granice stavi ograda.

Trenutna situacija je uistinu stabilna, rekao je Orepić, preneo je portal 24 sata.hr.

Postavjanje žice i ograde na granici sa Srbijom juče je tražio i predsednik ekstremno desne Hrvatske stranke prava Danijel Srb.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar