U trendu

Grčka-anketa: Nova demokratija 7,7 odsto ispred SIRIZE

ATINA – Tačno mesec dana pre održavanja prevremenih parlamentarnih izbora u Grčkoj, anketa koju je sprovela „Metron Analysis“ pokazala je da glavna opoziciona stranka u toj državi Nova demokratija ima prednost od 7,7 odsto u odnosu na vladajuću stranku SIRIZA, prenosi grčki list Katimerini.

Rezultati ankete pokazuju da će 31,2 odsto ispitanika glasati za opozicionu Novu demokratiji, dok će 23,5 odsto glasati za politiku vladajuće SIRIZA.

Za Pokret za promene (KINAL) je 6,1 odsto ispitanika reklo, 3,8 odsto za Komunističku partiju Grčke, dok bi 3,6 odsto dalo podršku desničarskoj stranci Zlatna Zora.

Očekuje se da će novoformirana stranje MeRA25, koju je osnovao bivši ministar finasija Janis Varufakis, osvojiti 2,8 odsto glasova, a krajnje desničarsko „Grčko rešenje“ dobiti 1,7 odsto, što, prema ovoj anketi, znači da obe stranke neće uspeti da uđu u grčki parlament.

Anketa je sprovedena na uzorku od 1.203 ljudi od 3. do 5. juna na zahtev grčke televizije Alfa.

Prevremeni parlamentarni izbori u Grčkoj će biti održani 7. jula, nakon što je vladajuća stranka SIRIZA izgubila na izborima za evropski parlament i lokalnim izborima u toj državi.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.