U trendu

Grmoja:Neću povući ni jednu reč, Plenković:neću trpeti uvrede

ZAGREB – Hrvatski premijer Andrej Plenković izjavio je danas da neće trpeti optužbe za veleizdaju i optužio poslanike Mosta da kontinuirano doprinose jačanju govora mržnje u Hrvatskoj.

Politički sekretar Mosta Nikola Grmoja juče je tokom rasprave o izveštaju o održanim sastancima Evropskog saveta u 2018. optužio Plenkovića i potpredsednicu Vlade i ministarku spoljnih poslova Mariju Pejčinović Burić da „rade za srbijanske interese“ nakon čega je u Sabou došlo do razmenjivanja uvreda, a Grmoja je Plenkovića optužio da je hteo da se sa njim fizički obračuna, prenosi Hina.

Kako je rekao, on sa njima „više ni u jednoj varijanti neće sarađivati“.

„Jučerašnja saborska rasprava rezultirala je novom salvom uvreda, laži, dizinformacija, a ovoga puta i kleveta, čak i optužbi potpredsednice Vlade i mene lično za veleizdaju. Smatram da je to apsolutno neprihvatljivo, to je ona granica gde mi kao političari koji smo u političkoj borbi, dijalogu, možemo trpeti uvrede, laži i klevete, ali optužbe za veleizdaju nećemo“, izjavio je Plenković na sednici Vlade.

Politički sekretar opozicione hrvatske stranke Most Nikola Grmoja izjavio je danas da ne bi povukao ni jednu reč koju je izgovorio u sredu na račun hrvatskog premijera Andreja Plenkovića u Saboru i da bi čak „podebljao stvari“.

„Ako neki premijer i vlada radi za interese druge države i ne pomaže, a hrvatski logoraši samo moraju da dižu tužbe protiv Srbije, to se ne može nazvati nikako drugačije nego veleizdaja“, rekao je Grmoja, prenosi Hina.

On je na konferenciji za novinare rekao da kao profesor u školi sebi ne bi dopustio da uđe u fizički sukob s premijerom u Saboru, ali i dodao da se „ni milimetar neće povući jer se radi o veleizdaji“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.