Gruevski: Zaev laže da sam napustio zemlju u gepeku kola

BUDIMPEŠTA – Bivši makedonski premijer i aktuelni politički azilant u Mađarskoj Nikola Gruevskog, demantovao je izjavu premijera Severne Mekedonije Zorana Zaeva koji je za nemački list „Fac“ rekao da je Gruevski napustio zemlju u gepeku automobila, prenosi portal Plusinfo.

„U životi mi nije palo na pamet da ulazim u gepek automobila za bilo kakve svrhe“, napisao je Gruevski na svom fejsbuk profilu.

Kako je kazao, istinu zna i Zaev, o tome da je otišao jer su se u Makedoniji vodili politički motivisani procesi protiv njega, u kojima su se unapred znale presude koje je, kako tvrdi, lično naručio Zaev, iako nisu postojale pravne argumente o izvršenju krivičnog dela.

„Otišao sam jer su mi u zatvoru spremali linč. Istina je da sam otišao veoma lako i jednostvano, a on je (Zaev) pre neki dan potrošio četvrtinu emisije o rezultatima njegove vlade govoreću o meni i o tome kako sam napustio zemlju, lažeći i izmišljajući“, navodi Gruevski.

Prema rečima Gruevskog, nakon toga Zaev je nastavio da laže svet i međunarodne medije o tome kako je on napustio državu.

(Tanjug)

Napišite komentar