Grujičić proglasio pobedu u Srebrenici, Duraković zabrinut

Kandidat za načelnika Srebrenice, koji ima podršku svih srpskih stranaka, Mladen Grujičić, proglasio je pobedu na lokalnim izborima.

Foto: Beta

Foto: Beta

On je naveo da ima više od 3.000 glasova od aktuelnog gradonačelnika i protivkandidata Ćamila Durakovića.

Reč je o stranačkim podacima o izbornom rezultatu.

Iz SDA, međutim, tvrde da to nije tačno i da treba sačekati da stignu glasovi u odsutnosti i glasovi onih koji glasaju putem poste.

Upitan kako će izgledati 11. jul u Srebrenici naredne godine, ako zaista dobije najveći broj glasova, Grujičić kaže da poštuje sve žrtve rata i da će Opština imati svoj udeo u tom obeležavanju, te da, pored Durakovića, ima još Bošnjaka, koji mogu da rade organizaciju obeležavanje te godišnjice.

Grujičić kaže da će sve biti kao pre i da Srbi i Bošnjaci u Srebrenici mogu da nastave da žive u miru, uprkos tome što mnogi pokušavaju da ih zavade.

„Na terenu Srbi i Bošnjaci izuzetno se poštuju i svi zajedno gledaju u budućnost”, rekao je Grujičić za regionalnu N1TV.

Upitan da li će predsednik SNSD doći u Srebrenicu da proslavi, ukoliko srpski kandidat pobedi, Grujičić je podsetio da je predsedik Srpske to obećao u kampanji.

Duraković zabrinut za budućnost Bošnjaka u Srebrenici

Aktuelni načenik Srebrenice Ćamil Duraković ne prihvata pobedu koju je proglasio njegov protivkandidat, Srbin Mladen Grujičić, jer, kako kaže, još je rano, a manifestaciju Srba, koji su već počeli da slave pobedu, nazvao je provokacijom.

Duraković je, međutim, priznao da će rezultat biti tesan, ali tipuje na glasove „odsutnih“ i onih koji glasaju poštom.

Sve dok se ti glasovi ne saberu, kazao je Duraković, ne može se govoriti o pobedi bilo čijoj.

„Oni (Srbi) plasiraju svoju pobedu, oni ne znaju šta ćemo dobiti putem pošte, a 1.600 njih ima pravo da glasa na taj način“, rekao je Duraković.

On je izrazio sumnju da je bilo neregularnosti u glasanju, odnosno da je bilo, kako je rekao, previše vozila iz Srbije i ljudi koji su samo došli da glasaju I otišli svojim kućama.

„To nama otvara mogućnost da vidimo kako je na pojedinim biračkim mestima rapidno porasta broj birača i pokrenemo pravno osporavanje izbornog rezultata“, rekao je Duraković.

Za Grujičića tvrdi da je kandidat Vojislava Šešelja i da mu je kampanju vodila Srpska radikalna stranka.

Bio je, kazao je, u kampanji „rame uz rame“ sa Šešeljom.

Zato, dodao je Duraković, nema potrebe da komentarisemo koliko bi Grujičicg za Bošnjake bio dobar ili loš načelnik opštine.

Duraković je rekao i da strahuje od pobede srpskog kandidata, jer, tvrdi, to neće biti dobro za one Bošnjake „koji žive u Srebrenici, a preživeli su genocide“.

„Ne možemo nikoga kriviti, ja sam imao apsolutnu podršku. Ko je kriv, da li je kriv i da li će biti kriv, videćemo“, rekao je i dodao:

„Sačekaćemo da vidimo šta je u pitanju. Da se sve ozvanični, a ako stvari krenu po zlu, mislim da bi moglo doći do ozbiljnih problema i velikog odlaska Bošnjaka iz Srebrenice“.

(Tanjug)

Pogledajte komentare (1)

Jedan komentar

  • čiča

    Pobeda Grujičića je istoriska jer će se napokon stati u kraj bošnjačkim lažima i preterivanjima u vezi Srebrenice a i onaj pošteni deo sveta će shvatiti da su u Srebrenici stradali i Srbi a ne samo bošnjaci kako su to do sada prikazivali

Ostavite komentar