U trendu

Grujičić:Zašto smetaju kamere pored Memorijanog centra

SREBRENICA – Agencija za koordinaciju policijskih tela BiH, koja obezbeđuje Memorijai centar Potočari, nije dala saglasnost da se na stubovima pored puta, koji su vlasništvo tog centra, postave bezbednosne kamere.

Načelnik Opštine Srebrenica Mladen Grujičić kaže da je iznenađujuće to što je od Agencije dobijen negativan odgovor.

U izjavi za Srnu, Grujičić je rekao da će kamere ipak biti postavljene, ali na stubovima sa druge strane puta, koji nisu u vlasništvu Memorijalnog centra.

Kamere će, kaže, biti instlirane u saradnji sa Policijom Republike Srpske.

Ističe da će kamere koristiti građanima radi poboljšanja bezbednosti i policiji radi kontrole puta, saobraćaja i sprečavanja eventualnog skrnavljenja Spomen-obeležja i bilo kakvih incidenata.

Napomenuo je da se uoči komemoracije 11. jula svake godine u Potočarima postavljaju bezbednosne kamere oko Memorijalnog centra, pa iznenađuje, kaže, negativan odgovor na zahtev Opštine da se kamere trajno postave.

„Mislim da se to pitanje politizuje. Da smo imali video-nadzor 2015. godine mogli su biti otkriveni napadači na tadašnjeg premijera Srbije Aleksandra Vučića. Ukoliko bi se neki incidenti desili u budućnosti, mogli bismo da identifikujemo počinioce i da se oni pronađu i procesuiraju“, rekao je Grujičić.

Odbijanje zahteva, prema njegovim rečima, navodi da sumnju u nove malverzacije bošnjačke strane i prpisivanje krivice Srbima.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar