U trendu

Haos u Hrvatskoj: Škole otkazuju nastavu, u pomoć stiže i vojska, voz zapeo u snegu

U Hrvatskoj se do kraja sedmice očekuje nastavak snežnih padavina i zahlađenja, a za vikend se očekuje temperatura i do minus 20 stepeni Celzijusovih.

Hrvatski mediji prenose da sneg otežava saobraćaj u zemlji, te da je na Plitvičkim jezerima danas palo 27 novih centimetara belog pokrivača, a u Delnicama 18 centimetara.

Iz Hrvatskog auto-kluba (HAK) je saopšteno da sneg otežava vožnju u Lici, Gorskom kotaru, centralnoj i severozapadnoj Hrvatskoj, Slavoniji i delu Dalmacije.

Kamioni sa prikolicama ne mogu saobraćati između kontinentalnog i obalnog dela zemlje, a olujni vetar je prekinuo mnoge brodske linije.

Zbog zimskih uslova i olujnog vetra nema slobodnog putnog pravca za kamione i šlepere sa prikolicama iz smera unutrašnjosti Hrvatske prema Rijeci i Dalmaciji, i obrnuto.

U zagrebačkom naselju Tuškanac prevrnulo se vozilo za čišćenje snega zbog čega je saobraćaj u tom delu grada otežan.

Iz HAK-a upozoravaju vozače da na put ne kreću bez zimske opreme.

Hrvatska vojska će se uključiti u čišćenje snega

Hrvatska vojska će se u skladu sa svojim mogućnostima uključiti u otklanjanje posledica snežnog nevremena, tamo gde je to prema procenama nadležnih civilnih institucija najpotrebnije, odlučio je ministar odbrane Damir Krstičević.

„Oružane snage Republike Hrvatske angažuju se u pomoć civilnim institucijama i građanima kad kapaciteti institucija i organizacija nadležnih za zaštitu i spašavanje nisu dovoljni“, saopšteno je iz tog resora.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.