HDZ,SNSD i SDS odbili da osude skup Ravnogoraca

SRAJEVO – Delegati Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, iz reda Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH, Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) i Srpske demokratske stranke (SDS), odbili su da osude skup Ravnogorsko pokreta u Višegradu.

Ravnogorski pokret je u nedelju održao u Višegradu skup povodom obeležavanja godišnjice hapšenja đenera Draže Mihailović, koji je izazvao lančane reakcije predstavnika nstitucija, političkih partijai pojedinaca.

Vlada Kantona Sarajevo je podnela kriviču prijavu protiv učesnika tog skupa i nadležnih koji ga nisu zabranili, a Tužilaštvo BiH je saopštilo je juče da je formiralo predmet.

Na sednici Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH delegat Zlatko Miletić predložio je da se na dnevni red današnje sednice kao tačka uvrsti i javna osuda skupa u Višegradu koji je organizovao Ravnogorski pokret.

Za ovaj predlog glasalo je šest delegata iz reda SDA, DF-a, SBB-a i SDP-a dok su protiv bili delegati iz reda HDZ-a, SNSD-a i SDS-a, preneo je sarajevski portal Klix.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike