U trendu

HNS neće u Plenkovićevu vladu, izbori sve bliži

Predsednik Hrvatske narodne stranke-liberalnih demokrata (HNS) Ivan Vrdoljak izjavio je večeras nakon višesatne sednice Predsedništva HNS-a da ta stranka neće ući u hrvatsku Vladu i da on podnosi ostavku na sve političke funkcije.

„Nakon duge rasprave na Predsedništvu bilo je apsolutno vidljivo da će se stranka podeliti. Ja to nisam želeo da dozvolim i odlučio sam da predložim Predsedništvu da HNS ne ide u Vladu s Hrvatskom demokratskom zajednicom i da podnosim ostavku na sve političke funkcije“, rekao je Vrdoljak, prenosi Hina.

Hrvatski premijer Andrej Plenković je ranije večeras nakon sednice predsedništva HDZ kazao da ima stopostotnu podršku stranke za saradnju s HNS-om.

Na pitanje šta ako HNS odbije saradnju, on nije želeo da odgovori i rekao je da će se sve vrlo brzo videti, prenosi regionalna tv N1.

Plenković je do izlaska Mosta iz vlasti na čelu krnje vlade i u potrazi je za novim koalicionim partnerom, a ako ih ne nađe, Hrvatska će ponovo imati vanredne parlamentarne izbore, navode hrvatski mediji.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar