U trendu

HR: Ko ne radi nedeljom dobijaće nadoknadu

ZAGREB – Načelnik opštine Ivankovo u vukovarsko – sremskoj županiji Marko Miličević uputio je poziv vlasnicima trgovačkih i pekarskih radnji da ne rade nedeljom, a taj poziv opravdao zaštitom porodice i hrišćanskih vrednosti.

On je istovremeno najavio i mogućnost nadoknade troška, prenosi Poslovni dnevnik.

„Razumem da smo u teškom privrednom stanju, ali sam i mišljenja da nikoga neće spasiti ako nedeljom otvori radnju i proda dva hleba“, rekao je Miličević.

Prema njegovim rečima, na području opštine Ivankovo ima 11 trgovačkih i pekarskih radnji čijim vlasnicima je uputio dopis da mu se jave ukoliko smatraju da bi im izostanak rada nedeljom stvorio veliki gubitak, ali mu se do sada nijedan nije javio.

„Ako je potrebno, spremni smo da da pružimo i podršku u tom delu, da vidimo koliko gube u svom poslovanju ako ne rade nedeljom ili praznicima „, rekao je Miličević izražavajući spremnost da opština sufinansira taj trošak vlasnicima trgovina i pekara.

Kako je ocenio, sve što se kupi nedeljom, može da se kupi i subotom, a nedelju treba ostaviti za porodicu.

„Uostalom, ako smo zaista hrišćani, kako to znamo da ističemo, onda radu nedeljom nema mesta“, rekao je on i dodao da je reč o njegovoj inicijativi s obzirom da opština nema ovlašćenje da određuje radno vreme trgovačkim radnicima.

Istovremeno, on je izrazio želju da država vrati opštinama u nadležnost tu regulativu kako bi je uredile onako kako smatraju najboljim.

„Nema opravdanja da u opštini Ivankovo nedeljom radi ijedna trgovina ili pekara. Razumem da su u velikim gradovima nedeljom otvoreni trgovački centri, ali u malim mestima kao što je naše za tim nema potrebe“, zaključio je Miličević.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar