U trendu

HR: U akciji Faraon otkriveni krijumčari kokaina i heroina

ZAGREB – Vukovarsko-sremska policija je u akciji „Faraon“ otkrila grupu od deset krijumčara kokaina i heroina, a zaplenjeno je i oko pola kilograma kokaina i 35 grama heroina koji su bili namenjeni preprodaji na vukovarsko-sremskom području.

Zaplenjeni kokain se procenjuje na oko 120.000 kuna (16.241 evra), a heroin na 14.000 (1.894 e), prenosi Hina.

Iz policije su saopštili da su nakon višemesečne istrage, u akciji kodnog naziva „Faraon“, otkrili grupu na čelu sa 58-godišnjakom iz Vinkovaca, za kojeg se pretpostavlja da je u saradnji sa 57-godišnjakom i 65-godišnjakom iz Splita dogovarao distribuciju i preprodaju droge.

On se sumnjiči da je nabavljao veće količine droge, od po 100 do 500 grama kokaina ili heroina, i da je u svom stanu drogu mešao sa laktozom i prodavao je ovisnicima.

Akcija „Faraon“ sprovedena je od marta do sredine avgusta, a tokom nje uhapšeno je deset osoba i to dve sa područja Đakova, po jedna sa područja Osijeka i Županje, dve iz Splita i četiri iz Vinkovaca.

Direktor Službe kriminalističke policije PU vukovarsko-sremske Krešimir Hunjet rekao je da su uhapšeni od ranije poznati policiji po krivičnim delima u vezi sa zloupotrebom droga, a od deset krivično prijavljenih sudija je odredio istražni zatvor za njih četvoricu.

Tokom akcije, policija je pretražila osam stanova i tri vozila, a pronašla je ukupno 504 grama kokaina i 35 grama heroina, osam semenki kanabisa, više tableta heptanona,19.160 kuna (2.593 evra) i 3.900 evra za koje se pretpostavlja da potiču od preprodaje droge, nekoliko mobilnih telefona i jedan pištolj.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.