U trendu

Hrvatska: Ime mandatara iduće sedmice

Predsednik Mosta nezavisnih lista Božo Petrov izjavio je danas da bi ime mandatara moglo da bude poznato iduće sedmice i odbacio kao besmislene optužbe lidera Socijaldemokratske partije (SDP) i premijera Zorana Milanovića da je Most „mostobran za povratak kriminalne organizacije u vlast“.

„Ime mandatara ćemo, nadam se, znati iduće sedmice“, rekao je Petrov novinarima u Metkoviću, gde obavlja funkciju gradonačelnika.

On je odbacio tvrdnje pojedinih medija da je ta stranka već razgovarala s predstavnicima desne Domoljubne koalicije koju vodi Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) o raspodeli ministarskih pozicija.

Ponovio je da i dalje insistiraju na tripartitnoj vladi koju bi vodio nestranački premijer, a na nestranačkom stručnjaku kao premijeru će insistirati i ako se, kako je rekao, bude išlo u dualnu saradnju.

Povodom optužbi premijera i lidera SDP Milanovića da bi saradnja Mosta s HDZ bila „mostobran za povratak kriminalne organizacije na vlast“, Petrov je rekao da su takve optužbe besmislene i pozvao sve strane u formiranje vlade da budu „mostobran prema tim nekim kriminalnim radnjama o kojima govore“.

„Ako je iko čist u vezi kriminala, onda je to Most“, rekao je Petrov.

Upitan o Milanovićevim navodima da ne može da saradjuje s HDZ, jer u Domoljubnoj koaliciji ima fašista i rasista, Petrov je rekao da su „pojednici preterali i prešli granice normalnog ukusa pogotovo političkog dijaloga optužujući različite strane“.

On je odbacio da bi bila prevara birača ako Most udje u koaliciju s levom ili desnom koalicijom, s obzirom da je on uoči izbora potpisao da neće u koaliciju ni s HDZ niti s SDP.

Petrov je rekao da je to „saradnja, a ne koalicija“.

Petrov je dodao da Most nastavlja razgovore o saradnji s Domoljubnom koalicijom, a da očekuje da se i SDP predomisli i podrži Mostove uslove, koje je ta stranka odbila.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar