najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Hrvatska primenjuje novi režim za izbeglice

Hrvatski ministar unutrašnjih poslova Vlaho Orepić izjavio je da i Hrvatska počinje da primenjuje nova pravila ulaska izbeglica koja podrazumevaju da samo oni s valjanim putnim ispravama mogu da predju granicu.

“Menja se režim, došlo je do promene. Očito je Evropa odlučila da se ulazi u novu fazu rešavanja migrantske krize. Došlo je do zaključka da će granice u šengenskom prostoru primeniti šengenska pravila”, rekao je Orepić sinoć za RTL televiziju.

Ovoj odluci prethodila je najava Slovenije da će od utorka u ponoć početi da primenjuje novi režim ulaska u Šengensku zonu i da neće primati migrante bez validnih viza i pasoša, čime se praktično zatvara balkanska izbeglička ruta.

Hrvatski ministar je naglasio da na granicama postoji redovan režim rada i da se u šengenski prostor može ući samo s valjanim dokumentima, pa će to primenjivati i Hrvatska koja je u fazi pristupanja šengenu.

“Na našim granicama nećemo posezati ni za kakvim vanrednim merama. Međutim, spremni smo da reagujemo”, rekao je Orepić.

On je dodao da u poslednja dva dana nije bilo ulazaka izbeglica u Hrvatsku, a prethodno je prosečno ulazilo izmedju 400 i 500 izbeglica.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike