Hrvatska spustila loptu kod obeležavanja Oluje

Predsednik poslaničkog kluba Samostalne demokratske srpske stranke Boris Milošević kaže da mu se čini da je Hrvatska u obeležavanju vojne akcije Oluja spustila loptu na zemlju i da želi da izbegne nemile scene koje su se dogodile prošle godine.

On je podsetio da srpske organizacije u Hrvatskoj nisu uključene u obeležavanje Oluje, ali da se utisak o spuštanju lopte stiče iz medija. Na obeležavanju Oluje, gde je prošle godine u Kninu pevao Marko Perković Tompson, ove godine pevaće Prljavo kazalište.

„Vlada će održati sednicu u Kninu i svakako želi izbeći scene koje su se događale prošle godine kada smo imali pevanje ustaških pesama, marš crnokošuljaša, paljenje srpske zastave, nemile scene koje vlada želi izbeći“, rekao je Milošević za RTS.

To što će Tompson ipak održati koncert u Slunju, Milošević kaže da je loša poruka prema Srbima u Hrvatskoj jer je on sinonim radikalnog nacionalizma , koji se iskazuje mržnjom prema drugima, a ne ljubavi prema svom narodu.

Upitan ima li nelagode među Srbima kako se približiva obeležavanje Oluje, on je rekao da je teško generalno reći, ali da se nelagoda povećava kako se približava dan obeležavanja vojne akcije.

„Srbi nastoje na dan obeležavanja Oluje da izbegavaju Knin kako ne bi došli u nelagodnu situaciju“, rekao je Milošević.

Komentarišući Inicijativa mladih za ljudska prava iz Zagreba da se Hrvatska izvini Srbiji on kaže da ta inicijativa zvuči utopijski.

„Dobro je da postoji takva inicijativa. Bitno je graditi atmosferu pomirenja i dijaloga zbog prihvatanja žrtva drugih. Pitanje nestalih jedno od najbolnijih pitanja“, zaključio je on.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike