najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Hrvatski mediji: Dodik ostao bez podrške Beograda

Hrvatski mediji su, izveštavajući o sastanku najviših zvaničnika Srbije i Republike Srpske, istakli da predsednik Tomislav Nikolić i premijer Aleksandar Vučić nisu pružili podršku održavanju najavljenog referenduma u Republici Srpskoj.

Prenoseći uglavnom izveštaje agencija, mediji ističu i da Nikolić i Vučić ni na koji način nisu želeli da utiču na promenu političkih stajališta legitimno izabranih političara u RS.

Hrvatska državna agencija Hina je prenela zajedničku izjavu šefa države i predsednika vlade, u kojoj se naglašava se da je politika Srbije poštovanje teritorijalnog integriteta BiH, kao i integriteta RS .

U istom izveštaju se dodaje i da su Nikolić i Vučić osudili organizovane napade iz pojedinih zemalja u regionu protiv RS i srpskog naroda, kao i licemerno ćutanje i lažne simetrije iz krugova međunarodne zajednice.

Jutanji list je na svom sajtu agencijski izveštaj objavio pod naslovom „Dodik pod sve većim pritiskom, ostao bez pdorške Nikolića i Vučića“.

Taj zagrebački list konstatuje da državni vrh Srbije nije podržao Dodikov plan za održavanje referenduma, „koji je izazvao uzbunu u regionu“.

Hrvatska radiotelevizija takođe ističe da su Nikolić i Vučić protiv referenduma, ali da poštuju odluku Banjaluke.

Taj javni servis takođe prenosi i izjavu srpskog premijera pre sastanka, da je razočaran što su čelnici RS doneli i saopštili odluku, i konstatuje da je „Vučić razočaran Dodikovim izjavama o referendumu“.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike