U trendu

Šta pišu hrvatski mediji o inauguraciji Vučića i nastupu Grabar Kitarović

Zagrebački „Jutarnji list“, izveštavajući danas sa inauguracije predsednika Srbije Aleksandra Vučića, piše o tome šta je Vučić rekao i o „nastupu“ svoje predsednice Kolinde Grabar Kitarović.

“Jutarnji“ smatra da je Kitarovićeva „ukrala šou“, a da se “Vučić oduševio kada je predala poklon njegovoj supruzi“.

Predsednica Hrvatske tokom svečane ceremonije pozdravila se sa predsednikom Srbije, a potom je njegovoj supruzi Tamari uručila poklon u maloj crvenoj kutiji.

Zagrebački Jutarnji se potom u tekstu bavio brojkama i ističe da je prisustvovalo 6.000 zvanica i delegacije iz 21 zemlje i to, kako navode, “uglavnom iz regiona“.

Osim toga, oni ističu i da je propisan posebni dres-kod po kojem su mušarci morali da budu u crnim ili tamnim odelima.

Portal potom navodi šta je Vučić izjavio, uz poseban osvrt na deo o tome da je Srbija spremna da napravi iskorak iz mitologije budućnost, i ističu da je Kolinda Grabar Kitarović bila “ubedljivo prva zvezda inauguracije“, prenosi B92.

“Obučena u haljinu boje ciklame s hrvatskim brošem na srcu stajala je u prvom redu i čini se da se Vučić s njom najsrdačnije pozdravio. Razlog tome je i poklon koji je Kolinda dala Vučićevoj supruzi Tamari. Poklon je bio upakovan u crvenu kutijicu čiji je sadržaj za sada nepoznat, ali ’Blic’ piše da će na kraju završiti kod Vučićeva sina“, navodi “Jutarnji“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar