Hrvatski ministar potvrdio da je kapetan Dragan izručen

Ministar unutrašnjih poslova Hrvatske Ranko Ostojić izjavio je danas da je jedan od vođa srpskih paravojnih formacija Dragan Vasiljković, poznat i kao kapetan Dragan, na putu za Hrvatsku, ali nije želeo da govori o detaljima izručenja, niti kada se očekuje njegov dolazak.

“Naš posao je da on bude izručen i predat pravosudnim telima i od tog trenutka taj proces je završen”, rekao je Ostojić.

On je objasnio da je reč o komplikovanom postupku, ali da zasad sve ide po planu.

“Uvek mogu da se dogode neke situacije u kojima osoba koja se izručuje može imati posebne zahteve”, rekao je hrvatski ministar i kao primer naveo da osoba koja se izručuje može da se pozove na zdravstvene poteškoće.

Australijska vlada saopštila je danas da je Dragan Vasiljković, koji u Australiji živi pod imenom Daniel Sneden, jutros na aerodromu u Sidneju predat hrvatskih policajcima.

Njegov dolazak u Zagreb očekuje se u četvrtak oko 11.30, a potom bi trebalo da bude odveden u Split budući da splitsko tužilaštvo protiv njega vodi istragu zbog ratnog zločina protiv ratnih zarobljenika i civila u Kninu 1992, kao i za učešće u napadu i razaranju nekoliko sela na Baniji 1993. godine.

(Beta)

Jedan komentar

  • Pera

    Više nego žalosno što se poziva na odgovornost, i to od Hrvatske, čovek koji je pomogao i štitio hrvatske građane srpskog porekla da ne budu masakrirani. Istovremeno, pravi ratni zločinci koji komotno žive u Hrvatskoj nikada neće biti pozvani da odgovaraju za zločine počinjene nad Srbima. Žalosno, ali i sramotno za Srbiju, što nije preduzela sve što je u njenoj moći da spreči da se kapetan Dragan izruči Hrvatskoj, gde apsolutno sigurno neće i ne može imati fer sudjenje. Sramota za ovakav postupak jeste i na australijskom pravosuđu, jer je on i njihov državljanin, a izručuju ga zemlji gde prvade i fer suđenja Srbima NEMA.

Ostavite komentar