najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Identifkovani za napad na Vučića nedostupni policiji

Identifikovani koji se dovode u vezu sa napadom na premijera Srbije Aleksandra Vučića u Potočarima 11. jula nedostupni su MUP-u Srpske, jer se uglavnom nalaze na teritoriji Federaciji BiH, izjavio je danas ministar Dragan Lukač.

Lukač je, kako je prenala RTRS, rekao da očekuje da će te osobe biti privedene i da će im biti određen pritvor i druge mere i radnje koje bi dovele do rasvetljavanja ovog događaja.

Zbog istrage koja je u toku, Lukač nije želeo da kaže o koliko osoba je reč.

On je kazao da Agencija za istrage i zaštitu BiH (SIPA) nije obavestila MUP Republike Srpske o jučerašnjem hapšenju tri osobe koje se dovode u vezu sa napadom na Vučića, a čije fotografije je policija Srpske ranije objavila.

“Dobili smo informacije tek kada su ova lica saslušana i puštena. Ne bih komentarisao šta su dobili od informacija prilikom višečasovnog saslušanja, kao i zbog čega su pušteni, jer je to u nadležnosti onih koji su taj posao obavili, a i nemam uvid u sve što je urađeno”, rekao je Lukač na konferenciji za novinare.

On je istakao da već ima dovoljno snimaka i identifikovanih lica koja mogu biti privedena.

“Da bi se videlo ko je od njih na saslušanju radi uzimanja informacija, da li ostali treba da budu uhapšeni i procesuirani zbog pokušaja ubistva Aleksandra Vučića, kao i zbog ostalih krivičnih dela, kao što su podstrekivanje na ubistvo, izazivanje opšte opasnosti, kao i verske i nacionalne netrpeljivosti i mržnje, treba da bude obrađeno dosta lica i sve to ide usporeno”, naveo je Lukač.

Ministar je ponovio da napad na srpskog premijera nije stihijski ili rezultat “nekakvih navijačkih hirova”, već da je organizovan, što se može prepoznati i dokazati.

SIPA je, naime, juče privela Almira Merdića, Elvedina Himzića i Muju Dizdarevića iz Tešnja, a nakon višečasovnog ispitivanja oni su pušteni na slobodu.

(Tanjug)

Pročitajte još i:

Uhapšen Almir Merdić, osumnjičen za napad na Aleksandra Vučića

 

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike