najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Imamo samo početne informacije o oružju dobijene od Beograda

Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić negirao je danas u izjavi za Tanjug navode medija u BiH da bezbednosne službe te države imaju bilo kakve informacije o pronađenom oružju u blizini porodične kuće premijera Srbije Aleksandra Vučića.

Mektić je precizirao da raspolažu samo onim početnim informacijama, koje su dobili od Srbije:

“Imamo komunikaciju i saradnju sa bezbednosnim službama iz Srbije od kojih smo putem Interpola dobili početne informacije, ali, učinićemo sve da na svaki način pomognemo kolegama da tu priču pokrenemo sa ”mrtve tačke””, rekao je Mektić.

Ministar Mektić je objasnio da se za sada zna samo da je reč o oružju sa područja Doboja i sarajevskog ratišta i ništa više od toga.

“Te početne informacije dobijene su od Beograda i prosleđene su svim bezbednosnim agencijama u BiH i Ministarstvu odbrane. Naša je obaveza da pomognemo kolegama iz Srbije, budući da je reč o jednoj veoma ozbiljnoj situaciji”, precizirao je Mektić za Tanjug.

Mediji u BiH preneli su, naime, ranije danas da je Mektić rekao da bezbednosne službe u Sarajevu imaju “određene informacije” o pronađenom oružju u blizini porodične kuće premijera Vučića, ali da “priča još nije zaokružena”.

U blizini porodične kuće srpskog premijera, u beogradskom naselju Jajinci u subotu, 29. oktobra, otkriveni su sanduci sa raketnim bacačem “zolja”, četiri ručne bombe, 100 komada municije kalibra 7,62 milimetra, četiri ili pet metaka za automatsko oružje i 15 metaka nepoznatog kalibra.

(Tanjug)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike