U trendu

Imenovanje Orića za savetnika ministra je uvreda za žrtve

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta ocenio je danas da najava imenovanja Nasera Orića za savetnika ministra za pitanja boraca i invalida u Vladi Federacije BiH predstavlja novu provokaciju i uvredu za srpske žrtve.

Linta je u saopštenju naveo da je to „još jedan u nizu dokaza da vodeća bošnjačka stranka SDA štiti ratne zločince koji su naredili ili izvršili zločine protiv srpskih civila i zarobljenika“.

„Zbog toga postoji osnovana sumnja da će predstojeće sudjenje Naseru Oriću pred Sudom BiH za počinjene zločine nad Srbima na području Srebrenice i Bratunca, biti farsa“, ocenio je Linta.

Prema njegovim rečima, u Federaciji BiH nema pravde za stradale Srbe jer Bošnjaci nastoje na svaki način da ih predstave kao agresore i zločince a sebe kao žrtve i oslobodioce u ratu.

„Zbog toga je postalo sasvim normalno da se Naser Orić i drugi ratni zločinci, koji su bili pripadnici Armije BiH, smatraju herojima. Glavni cilj navedene lažne teze je ukidanje Republike Srpske i stvaranje unitarne BiH“, kazao je predsednik Saveza Srba iz regiona.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar