U trendu

Interpol objavio fotografije osumnjičenih za pokušaj terorizma u Crnoj Gori

Interpol je objavio fotografije dvojice državljana Srbije i dvojice Rusa za kojima je Crna Gora raspisala medjunarodnu potericu zbog sumnje da su umešani u organizaciju neuspelog terorističkog napada na crnogorske državne institucije na dan parlamentarnih izbora 16. oktobra prošle godine.

Na Interpolovom sajtu, kako prenosi podgorička Pobjeda, objavljene su fotogtafije Eduarda Širokova i Vladimira Popova, kao i Nemanje Ristića iz Beograda i Predraga Bogićevića iz Kragujevca, osumnjičenih za terorizam u pokušaju i stvaranje kriminalne organizacije.

„Ako imate bilo kakve informacije, molimo kontaktirajte nacionalnu policiju ili Generalni sekretarijat Interpola“, notirano je na crvenoj medjunarodnoj poternici u kojoj je zapisano da se za ovim osobama traga na osnovu naloga i naredbe za sprovodjenje istrage crnogorskog pravosudja“, prenela je Pobjeda.

Crna Gora je Srbiju još početkom decembra prošle godine obavestila da potražuje Ristića i Bogićevića, ali oni još nisu uhapšeni.

Prema ranijim istražnim navodima crnogorskog Specijalnog tužilaštva za borbu protiv organizovnog kriminala, pomenuti ruski i srpski državljani imali su zadatak da na dan parlamentarnih izbora, na kraju izbornog dana, ispred zgrade Skupštine Crne Gore izazovu konfliktnu situaciju u kojoj bi bila proglašena pobeda opozicionog Demokratskog fronta.

Specijalni tužilac za borbu protiv organizovanog kriminala Milivoje Katnić ranije je više puta rekao da će crnogorski organi u potpunosti rasvetliti sve okolnosti planiranog terorističkog napada u Crnoj Gori.
Ostale fotografije uz tekst

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.