U trendu

Inženjer iz TE Pljevlja priznao da je kriv za pomor ribe

PODGORICA – Zaposleni u TE Pljevlja, smenski inženjer R.D. otvorio je ventil koji kontroliše ispuštanje materija u rijeku Vezišnicu, koja se uliva u Cehotinu zbog čega je došlo do ekološkog incidenta u ovoj rijeci u Pljevljima, saopštili su iz Elektroprivrede Crne Gore.

Kako su naveli, posebna komisija EPCG je nakon detaljne analize utvrdila da je R.D, po sopstvenom priznanju, bez dozvole nadređenih i poštovanja definisane procedure, dao ovlašćenje za aktivnost rukovaocu na pomenutom ventilu zbog čega je došlo do ekološkog incidenta, prenosi CDM.

Osnovno drzavno tužilaštvo u Pljevljima je prethodno navelo da se sumnje da je došlo do ispuštanja hemikalija i otpadnih voda u reke Vezišnicu i Cehotinu, usled cega je došlo do oštećenja biljnog i životinjskog sveta i pomora ribe.

Mediji su ranije preneli da je reka Cehotina nizvodno od TE “Pljevlja” od 5. jula potpuno bela kao mleko. Iz ribolovnog društva “Lipljen” iz Pljevalja je saopšteno da je nastao veliki pomor ribe i da je šteta neprocjenjiva.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar